mapy cyfrowe dla biznesu

innowacyjna technologia.

29 kwietnia 2016

Kolejna edycja Olimpiady Logistycznej dobiegła końca

Jakub Jędrzejczak z Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie wygrał ósmą edycję Ogólnopolskiej Olimpiady Logistycznej. 15 kwietnia w Wyższej Szkole Logistyki podczas uroczystej gali świętował swój sukces wraz z pozostałymi finalistami, nauczycielami, dyrektorami szkół oraz szerokim gronem kilkudziesięciu przedstawicieli przedsiębiorstw logistycznych.

Zwycięzca, w drodze na najwyższy stopień podium pokonał ponad 7 tys. uczniów z całej Polski. W swoim olimpijskim debiucie, po trzech etapach zmagań zdobył największą liczbę punktów, dlatego już dziś, jako uczeń trzeciej klasy ma pewne miejsce na studiach I i II stopnia w Wyższej Szkole Logistyki w Poznaniu.

Atrakcyjne nagrody i dobry początek kariery w logistyce zapewnili sobie także – drugi na podium Adrian Zych z Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 w Ostrołęce oraz trzecia – Izabela Zep ze zwycięskiego leszczyńskiego „Ekonomika”. Sukcesy uczniów z tej wielkopolskiej szkoły – pięciu finalistów, w tym dwoje na podium - zadecydowały o tym, że zaszczytny tytuł i nagrody dla Najlepszej Szkoły VIII Ogólnopolskiej Olimpiady Logistycznej trafiły właśnie do Zespołu Szkół Ekonomicznych w Lesznie.

W zależności od zdobytego miejsca, olimpijczycy będą w pełni lub częściowo zwolnieni z czesnego na studiach w Wyższej Szkole Logistyki, a każdy z uczestników finału jest zwolniony z części pisemnej egzaminu zawodowego. Finaliści otrzymali także atrakcyjne nagrody rzeczowe od Sponsorów i Fundatorów. Centrum Edukacji i Rozwoju EFEKTY przekazało zestaw SITA do nauki języków obcych oraz komputerowe kursy języka angielskiego. Pięciu najlepszych olimpijczyków otrzymało zaproszenia na płatne staże w firmie Kuehne + Nagel. Firma Emapa S.A. przekazała najlepszej szkole program Emapa Transport+, firma Syntea - voucher na szkolenie z zakresu transportu towarów niebezpiecznych. Przedstawiciel Aviation Consulting wręczył natomiast książki pt. „Działalność spedytora w organizowaniu towarowego transportu lotniczego” i zaprosił zwycięzcę na kurs pilotażu dronów.

Gratulujemy wszystkim laureatom i życzymy dalszych sukcesów w branży TSL!