9 kwietnia 2013

Najnowsze dane mapowe już są

Najnowsze dane mapowe (Q1.2013) Spółki Emapa są już dostępne. Prawie 700 tyś. km dróg, ponad 260 tyś. punktów POI, 70,5 tyś miejscowości to tylko niektóre z licznych udoskonaleń wprowadzonych przy ostatniej aktualizacji. Na nowej mapie znajdują się już oddane w ostatnim czasie odcinki autostrady A4 Jarosław Radymno oraz S17 Kurów Bogucin i Lublin Piaski. Aktualizacja  danych mapowych Spółki to także cała lista inwestycji drogowych takich jak obwodnica Mogilna, gdańska Trasa Sucharskiego czy otwarcie tunelu i obwodnicy w Karpaczu. Zaktualizowana została wartwa POI, m.in hotele, sklepy, stacje benzynowe. Znacznie zwiększyła się również długość szlaków konnych, pieszych i rowerowych wchodzących w skład mapy turystycznej. Dodana została również szczegółowa numeracja punktowa w ponad 20 nowych miastach, w tym m.in w Bielsko - Białej, Zamościu czy Zielonej Górze. Zapraszamy do zapoznania się z pełnym opisem zmian.